România, codaşă la capitolul digitalizare

România, codaşă la capitolul digitalizare

Conform unei declaraţii de presă, deputatul PNL Pavel Popescu susţine că: “Raportul de activitate din ultimele 6 luni al ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) relevă faptul că guvernele PSD&ALDE nu au acordat importanţa necesară implementării proiectului de digitalizare al României”.
Pavel Popescu consideră că raportul de activitate al MCSI nu reprezintă decât “amânări peste amânări”.
Deputatul PNL desconsideră afirmaţia lui Bogdan Cojocaru şi anume că: “În ultimele şase luni a muncit cât au muncit alţii în trei ani”.
Pe de altă parte, Popescu este de părere că: “Eu nu m-aş fi lăudat cu aşa ceva. Cu scurte pauze, acest minister a fost condus tot de miniştri social democraţi, deci nu înţeleg de ce îşi aruncă vina unul în cârca altuia, în loc să fi făcut lucruri concrete (…) Deşi există probleme cu serviciile Poştei Române, ministrul Comunicaţiilor a găsit un ţap ispăşitor.”.
Deputatul PNL din judeţul Timiş se pronunţă în privinţa acestei probleme, susţinând că: “Nu se fac eforturi serioase pentru grăbirea procesului de digitalizare a României.”.
Pavel Popescu susţine că România este codaşă la capitolul digitalizare: “Vreau să îi reamintesc ministrului Comunicaţiilor că România ocupă în continuare ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa indicelui DESI – Digital Economic and Society Index, calculat de Comisia Europeană, deşi avem un potenţial foarte mare de dezvoltare în acest domeniu”.
Deputatul PNL se declară dezamăgit de lipsa de interes a Guvernului în ceea ce priveşte accelerarea procesului de digitalizare în ţara noastră: “Din păcate nu s-au realizat suficiente etape, paşii sunt prea lenţi având în vedere că vorbim de un proces de digitalizare. În ciuda graficelor frumoase, guvernele PSD&ALDE încă sunt repetente la capitolul digitalizare”.

Sursa: http://www.bursa.ro/politica/pavel-popescu-romania-codasa-la-capitolul-digitalizare-350960&articol=350960.html

2018-08-03T09:51:17+00:00