Medicii din România au trecut peste orgoliu

Medicii din România au trecut peste orgoliu

(Last Updated On: July 24, 2018)

Medicii din România au trecut peste orgoliul că ei pot face orice și au permis transferul celor doi mineri arși către un spital din Belgia. Cei doi mineri s-au electrocutat sâmbătă la Mina Pinoasa din judeţul Gorj. Păcat că medicii din România nu au permis multor răniți în incendiul de la Colectiv să fie tratați în străinătate. Poate scăpau cu viață.

Dan Vîlceanu: „Cei doi mineri răniți la Cariera Pinoasa din Complexul Energetic Oltenia, cu arsuri pe 40, respectiv 60 la sută din suprafața corpului, au fost transferați la un spital din Belgia. Acolo, şansele să reziste sunt mai mari. Să ne rugăm să fie bine!

Nu aş fi reuşit fără ajutorul colegului Pavel Popescu şi echipei comandament #colectiv. Mulțumesc pentru răspunsul pozitiv şi ministrului Sorina Pintea, dar şi dr. Raed Arafat.

Cauza răniților de la CEO a adus laolaltă mulți oameni pentru că ne-a amintit şi de tragedia de la Colectiv. Şi atunci, ca şi acum, Statul a arătat ce poate. Facem aceste demersuri de duminică dimineață. Aeronava care ii transportă în Belgia a decolat acum câteva minute.

Dar azi a venit o altă veste proastă de acasă. Îmi pare rău să aud că încă o persoană a murit la muncă, la CE Oltenia.

Tot acasă, cei de la PSD şi unii lideri sindicali fac mult zgomot, şi arată că nici acum nu au înțeles nimic. La CEO se munceşte mult, cu multe lipsuri, în condiții grele şi pe bani puțini, iar legea minerilor şi a energeticienilor este Contractul Colectiv de Muncă negociat cu administrația.
Trebuie să se schimbe ceva pentru că mor oameni, iar acolo ei fac legea: liderii şi Directoratul”.

Ramona Strugariu: „Update: pacientii au ajuns la spitalul din Charleroi, acum trei sferturi de ora; sunt internati si stabili; sunt in mainile echipei medicale, care se ocupa de ei, face un bilant general si ne va tine la curent cu ce urmeaza.

Dumnezeu e mare. Si unii oameni pe care ii stiu, la fel. Tinem pumnii stransi, eu cred ca o sa fie bine.

48h de la accident pentru un transfer in strainatate al marilor arsi. Deci se poate. Se poate sa fim normali la cap si sa nu urlam ca “avem de toate”, cand nu avem. Se poate sa fie aprobat transport de urgenta duminica seara. Se poate sa dam o sansa la viata acolo unde recunoastem ca ea este mai buna in alta parte. Vorba unei prietene: daca au o sansa pe lumea asta, acum au primit-o.

Se poate sa avem interesul pacientului inaintea orgoliului. Se poate sa nu ne straduim sa mintim si sa bagam sub pres, ci sa actionam.
Am spus de fiecare data ce am crezut si am urlat cand nu a fost bine. Acum le multumesc medicilor, lui Pavel Popescu si colegului sau care au alergat ca nebunii, lui Raed Arafat si ministrului Sorina Pintea pentru reactia imediata.

Sper sa ajungem la normalitatea in care nu e nevoie sa strige nimeni si toate lucrurile de mai sus se intampla pentru ca asa este firesc.
Sper sa ajungem sa intelegem de ce in continuare nu functioneaza sectia de arsi de la Floreasca. Cand o deschidem, complet echipata, functionala si cu personalul necesar?
Sper sa le strang oamenilor astora mana, cand se vor face amandoi bine.

Si, nu in ultimul, ci in primul rand: doctorul acesta de la Bruxelles, acelasi care i-a tratat pe pacientii de la Colectiv, nu e un om. E un supraom. E eroul meu personal. E tot ce poate intruchipa mai bun si mai nobil aceasta meserie. Multumesc, Serge Jennes!”.

Accidentul a avut loc sâmbătă, iar cei doi angajaţi ai Minei Pinoasa, în vârstă de 42 şi 48 de ani, s-au electrocutat în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune, potrivit news.ro.

Ministerul Energiei anunţa că a decis trimiterea unei echipe a Corpului de Control la Mina Pinoasa, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

“Din primele evaluări se pare că este vorba despre un caz de neglijenţă în serviciu. Ministerul a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a imprejurărilor accidentului de muncă. În paralel, cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj”, afirma Ministerul Energiei.

Sursa: https://romani-buni.info/2018/07/medicii-din-romania-au-trecut-peste-orgoliu-si-au-permis-transferul-celor-doi-mineri-arsi-catre-un-spital-din-belgia-ramona-strugariu-48h-de-la-accident-pentru-un-transfer-in-strainatate-al/

2018-08-03T09:50:34+00:00